bild

Photobucket

torsdag 24 mars 2011

Woop!

Nu är jag tillbaks i bloggdjungeln!
Lovar att uppdatera ofta! ;)

Ska kanske säga "ursäkta röran" här inne. Är inte klar med bloggen! Headern ska bytas osv....

Vet ni vad jag gjorde idag efter jobbet? Bakade Chokladbiskvier. Jag säger bara aldrig mer!
Men gud så goda dom blev om man själv får säga de :)

Recept:
Biskvibottnar
250g mandelmassa
1,5dl socker
2st äggvitor
Smörkräm
1st äggvita
1,5dl socker
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,5 citron, saften
250g smör
125g mörk kvalitetschoklad 70%
1msk kallt espessokaffe
Till dopping
150g mörk kvalitetschoklad 70%


1. Botten
Sätt ugnen på 180 grader.
2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
5. Smörkräm och doppning
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
10. Rör ner kallt espressokaffe.
11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
12. Låt stelna i kyl eller frys.
13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

Låt de väl smaka!




1 kommentar: